fbpx

Hoe kan ik me voorbereiden op een fotoshoot?

Vaak vragen klanten: ‘Wat moeten we dragen?’ of ‘Hoe moeten we ons voorbereiden?’. Ik ben altijd blij als mensen geweldige portretten willen. Dat is namelijk ook wat ik wil.

Voorbereiden en kleren kiezen voor uw portret is vrij eenvoudig. Als het gaat over de beslissing, wat moet ik dragen is hier één gouden regel: Het doel is om de mensen op te laten vallen in het portret, niet de kledij! Dus hier zijn enkele tips en suggesties voor de voorbereiding en de kledingkeuze om uw portret geweldig te maken.
 • Texturen en lagen, altijd leuk. Overgooiers, sjaals en truien voor de herfst en winter portretten zijn geweldig op camera!
 • Solide kleuren zijn het beste. Drukke, luide patronen of logo’s hebben de neiging om te veel aandacht te vestigen op de kleren in uw foto’s. Het veiligste is dus een kledingstuk in één kleur! Vooral kleding met fijne, repetitieve lijnen doorgaans te vinden op die van mannen hemden kunnen we best voorkomen. Deze gedetailleerde lijnen kunnen moeilijk zijn voor de camera om te registreren en kunnen als golvende lijnen verschijnen. Dit is dus niet goed!

Een wit t-shirt op een jeansbroek kan dan weer wel.
 • Vermijd witte of fluorescerende kleuren , omdat het storend kan zijn. Dit is niet het geval voor een bruid natuurlijk! Het dragen van een vest of jasje over een wit overhemd helpt het te breken en is prima. Echter een wit t-shirt op een jeansbroek kan dan weer wel en is zelfs tijdloos, daarom vraag ik van dit liefst ook mee te nemen. Fluorescerende kleuren kunnen dan weer reflecteren op je gezicht. Dus, tenzij je fel oranje wilt zijn, is het best om deze kleuren te vermijden.
 • Dames – verberg die beha-bandjes! Draag een beha die je goed kan verbergen onder uw outfit.
 • Overweeg het dragen van jurkjes of topjes die je armen geheel of gedeeltelijk te dekken. Vooral als u zich zorgen maakt over de manier waarop je bovenarmen te zien zijn. Blote armen hebben de neiging om op te vallen in een foto, waardoor de aandacht wordt gevestigd op je armen en niet op je gezicht!
 • Strijk je kledij! Ik kan het niet genoeg benadrukken. Elk detail wordt weergegeven in uw portret, dus zorg ervoor dat er geen plooien zijn te zien die je niet wilt zien.
 • Niet te veel make-up of accessoires. (Zie hieronder voor make-up tips!)
 • Mannen – Gladgeschoren of getrimde baarden en snorren. Voor de gladgeschoren mannen, denk je misschien een beetje stoppels zal niet te zien zijn op de camera? Pech elk detail is te zien in close-ups, dus neem extra de tijd om je te scheren en maak je maar eens extra knap!
 • Laat je sokken zien! Dit is vooral voor de jongens. Als je denkt je sokken en / of schoenen niet uit maken omdat ze niet in de foto te zien zijn? Mis poes. Vaak vraag ik aan families om in een zittende of knielende positie op de grond te zitten. Zo zie je zeker de schoenen en de sokken. Draag daarom sokken en schoenen die overeenkomen met de kleur van je kleding en je kledingstijl, dwz formeel, toevallig. Bijvoorbeeld: geen bruine sokken met zwarte broek!
 • Als je een bril draagt, voel je vrij om op te houden, maar als je kunt zonder uw bril of met contactlenzen, is dat een betere optie . Brillen reflecteren soms beelden en licht. Als je geen andere opties hebt dan uw bril, maak je dan geen zorgen! Ik zal er rond werken en er goed op letten met enkele kleine kneepjes van het vak!
 • Maak een afspraak bij de kapper, indien mogelijk toch wel wat op voorhand zodat een nieuwe haarstijl bij jouw dan net zo ontspannen ligt als jij zou moeten zijn.
Voor groepen:
 • Kleed iedereen in een soortgelijke stijl , bijvoorbeeld: allemaal casual of allemaal formeel. Zelfs de schoenen moeten consistent zijn. Een extreem voorbeeld: niet de ene met winterlaarzen en de andere met teenslippers.
 • Shirts en kleding kleuren moeten binnen hetzelfde kleurenpalet of complementaire kleuren zijn, in plaats van iedereen in identieke kleuren. Als iedereen dezelfde kleuren draagt dan lijkt een foto al snel te gemaakt.
 • Broeken en rokken kunnen in soortgelijke of identieke in kleuren, bijvoorbeeld: lichte denim, donker denim, …
 • Vrouwen kleding is meestal kleurrijker dan herenkleding. Ik zeg altijd tegen de moeders om te beginnen met het kiezen van een kleur die ze willen voor de meisjes, zet dan de jongens in een meer neutrale kleur. Super schattig als moeders en dochters dan een hint van dezelfde kleur hebben met een accessoire zoals een bijpassende sjaal of opvallende ketting.
Hieronder vindt u enkele kleurencombinatie ideeën, maar voel je vrij om te komen met uw eigen combinaties. Contacteer me als u nog vragen hebt en vergeet niet: je kunt me altijd foto’s van de outfits mailen die u overweegt als je wat hulp nodig hebt bij het kiezen!
Make-up en extra tips voor de dames !!!!
Lippen – elke glanzende lipgloss in een kleur zoals bessen of bruin, vermijd glitters en donkere kleuren. Breng je lip gloss mee voor af en toe te verfrissen!
Gezicht – een lichte foundation die de vlekken bedekt en die niet glanst is de beste oplossing. We willen je zo natuurlijk mogelijk op de foto krijgen en met glanzende make-up gaan de lampen reflecteren op je huid.
Kaken– een lichte blush om wat kleur toe te voegen. Vermijd bronzers of glitters omdat deze het licht reflecteren.
Ogen – bruine eyeliner en een beetje waterproof mascara om de wimpers op te laten vallen is prima. Zacht bruine ziet er altijd mooi uit en laat de kleur van de ogen beter uitkomen. Vermijd oogschaduw met glans of glitter.
Wenkbrauwen – vergeet deze niet te trimmen of epileren indien nodig. De camera en lenzen zijn zeer krachtig, dus zelfs een eenzaam haartje zal te zien zijn! Indien je ze waxt, doe dit zeker een week vooraf om roodheid te voorkomen.
Haarlak – Als het een buitenshoot is raad ik aan van zeker lange haren in te spuiten met wat haarlak. Dit om wegvliegende, storende haren te vermijden.
Manicure / pedicure – Het is ongelooflijk hoeveel details zo’n camera kan vastleggen. Verzorg dus zeker nog eens je nagels of leg nog eens een nieuw laagje nagellak. Bovendien, iedereen voelt zich toch mooier als ze net van een manicure of pedicure komen!
Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.