Site Overlay

Wie ben ik?

Ik ben Geert Bruers en ik ben kleuterleider van opleiding. Jarenlang heb ik deze job met passie uitgevoerd in het hartje van Antwerpen. Al snel merkte ik dat buiten de passie van het lesgeven er iets anders aan het borrelen was. Het was nog een andere passie en die had alles met fotografie te maken. Als ik er nu aan terugdenk was ik hier heel vroeger ook al in geïnteresseerd. Onze papa zijn oude Pentax wist ik goed staan in hun kleerkast. Ook de werking van deze oude camera had op dat moment geen geheimen voor mij. Althans dat dacht ik vroeger toch.

Maar net zoals iedereen moet je op een gegeven moment een beroep kiezen. Hierdoor werd de interesse van de fototoestellen even weg getrokken. Later ben ik dan terug begonnen met mijn foto’s te maken. En ja hoor, ook ik ben begonnen zoals iedere fotograaf. Met de kindjes van de broer te fotograferen, de gratis trouwfeesten, de communiereportages van neefjes en nichtjes, …

Als ik eerlijk ben tegenover mezelf heb ik daardoor ontzettend veel geleerd. Neen, ze zijn niet allemaal even mooi, maar de basis van fotografie was wel al gelegd. Doordat ik toch nog onzeker was over enkele basiszaken heb ik me hier dan nog enkele jaren in bijgeschoold. Zo herinner ik me nog mijn eerste leerkracht die me het belang van kijken heeft aangeleerd. Want zoals in één of andere tv-show iemand ooit heeft gezegd: Je hebt kijken en je hebt kijken kijken. Ik heb ontzettend veel van hem geleerd en ben hem hier ook heel dankbaar voor.

Ondertussen zijn we ettelijke jaren verder en ben ik wel enkele stappen verder in het leven. Getrouwd, kinderen, een school dichter bij huis, … heel veel dingen die mijn leven grondig hebben veranderd. Ook op het vlak van fotografie heb ik een hele verandering meegemaakt. Daar waar ik eerst enkel vrienden en familie deed, heb ik besloten van er nu mijn beroep van te maken.

Op het moment dat ik dit artikel aan het schrijven ben, ben ik exact 2 jaar fotograaf van beroep. Hier heb ik heb er nog geen seconde spijt van. Ik heb zoveel mooie mensen leren kennen, niet enkel vanbuiten maar zeker ook vanbinnen. Dankzij mensen die mij vertrouwde, heb ik al ontzettend veel kansen gehad om hun intieme, prachtige momenten vast te leggen. Ik hoop dat nog meer mensen mij deze kans gaan gunnen, maar hier heb ik alle vertrouwen in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 2021 Geert Bruers Fotografie. All Rights Reserved. Persoonsgegevens en Privacy Verklaring | Catch Vogue Pro by Catch Themes